Wie zijn wij

 

Welkom bij Lapart, hét café voor de LHBTI+ gemeenschap van Amersfoort en omstreken! Al ruim dertien jaar vormt Lapart een begrip aan de Hof, het grootste uitgaansplein van Amersfoort. Eerst op nummer 18, en sinds 2 maart 2019 aan de overkant, op de Hof 6.

In ons gezellige, sfeervolle pand kun je overdag kennismaken met de gemoedelijke, warme sfeer en het huiskamergevoel van Lapart. Neem plaats op een van onze comfortabele zitjes en geniet van een goede kop koffie, een speciaalbiertje of een lekkere cocktail. Op ons grote en zonnige terras kun je, onder het genot van een drankje, lunch en borrelhapjes, uitkijken over het gezellige plein.

’s Avonds gaan de stoelen en banken aan de kant en verandert Lapart in het gezelligste feestcafé van Amersfoort. Het leukste barteam van de stad staat klaar om je biertje te tappen, onze DJ’s draaien de lekkerste hits om op te dansen.

Boven alles wil Lapart een omgeving creëren waar gasten zich thuis voelen en waar zij gewaardeerd worden om wie ze zijn. Daarom hebben we voor de nieuwe locatie de keuze gemaakt het woord ‘Gaycafé’, dat voorheen op de gevel prijkte, voor Lapart weg te halen. Gaycafé Lapart is dus kortweg Lapart geworden. Dit omdat Lapart een breder publiek aan zich wil binden en zich minder in een specifiek hoekje wil laten drukken. Bij ons is iedereen welkom en vrij om zichzelf te zijn. Echter blijft de regenboogvlag altijd trots aan onze gevel wapperen.