Wie zijn wij


In september 2006 kregen Petra en Henk Hulshof de sleutels van Hof 18, naast hun kroeg La Linea. Het moest wel een aparte kroeg worden…

In 1848 kwam een boter-, kaas- en eierenwinkel in het pand naast het stadhuis. Daarna zijn er verschillende ambachten uitgeoefend. In 1984 kwam er een horeca vergunning op. Na een aantal kortstondige uitbaters kwam in 2006 Gaycafé Lapart. Tien jaar later mogen we trots zijn, want met de gemoedelijke sfeer en het huiskamergevoel doordeweeks en het enorme feest ieder weekend mogen we gerust zeggen dat we niet alleen een aparte, maar ook een mooie kroeg hebben.

Lapart is voor iedereen toegankelijk, maar onze basis ligt bij de LHBT gemeenschap. Zo zijn we de thuisbasis van de Gaypride Amersfoort en Jong en Out Amersfoort, maar werken we ook nauw samen met Stichting Keiroze, de kringen en T-amersfoort. Omdat we vinden dat we naast de commerciële kroeg ook een maatschappelijk doel hebben als enige Gaycafé van Amersfoort.

Per oktober 2016 is het stokje overgenomen door Maicel Daniel van den Heuvel. Hij is al sinds zijn 18e werkzaam bij de familie Hulshof. Na een kleine Facelift gaat Gaycafé Lapart op 7 oktober 2016 weer stralend open tijdens het eerste Coming Out Weekend van de roze organisaties van Amersfoort. En komen we spreekwoordelijk “opnieuw uit de kast”.